Galleri

Sjokoladesaus

Ekte, deilig Sjokoladesaus som kan serveres som tilbehør til iskrem, kaker og desserter, lager vi enkelt slik:

Sjokoladebiter og Fløte varmes langsomt opp til kokepunktet, på svak varme under stadig omrøring. Vær varsom hvis sjokoladesausen begynner å koke, slik at den ikke brennes, det kan nemlig plutselig gå veldig fort! Sjokoladesausen avkjøles før servering.

Mengdeforholdet i vår sjokoladesaus er

1/3 l kremfløte

200 g mørk sjokolade/ kokesjokolade

Oppskriften gir ca. 1/2 l saus. Sjokoladesausen er forholdsvis holdbar om den oppbevares i kjøleskap. Varmes gjerne forsiktig før servering. Spe eventuellt med litt vann hvis du ønsker en tynnere sjokoladesaus.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Til ei bordsetting på 100 personer lagde vi sjokoladesaus av 7 pk. fløte, 15 plater kokesjokolade og ca. en halv liter vann, regner med det skal være rikelig på alle mann.

Lykke Til!

Legg igjen en kommentar