Galleri

Heimlaga ElgLeverpostei

Årets juleleverpostei hos oss ble svært god på smak, så denne oppskriften deler jeg gjerne med fler. Heimlaga leverpostei kan også være en fin gave.

Du kan endre og bytte ut noen av ingrediensene eller tilsette urter hvis du liker det. Det er en stor porsjon leverpostei, som gjerne kan halveres. Jeg har stekt leverposteien i muffinsformer, brødformer, silikonformer, aluminiumsformer. Leverposteien kan fint deles opp i mindre stykker og fryses.

600 g lever fra elg

600 g bacon

300-400 g malt elgkjøtt

1-2 løk

1 ts pepper

1 ss urtesalt

2 egg

3 dl fløte

2 ss knuste linfrø

Levera skylles fri for blod. Alle ingrediensene males i kjøttkvern 2 ganger og blandes godt. Fordel massen i små eller store former som stekes i vannbad i varmluftsovn ved 105 grader i 1-2 timer alt etter hvor store former du bruker.

Etter avkjøling deles leverposteien opp i passende biter og pakkes i folie eller bokser før den fryses.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

2 responses to “Heimlaga ElgLeverpostei

  1. Hey there! I’m at work surfing around your blog from my new iphone 4!
    Just wanted to say I love reading your blog and look
    forward to all your posts! Carry on the fantastic work!

  2. Thank you for some other great article. The place else may anybody get that type of information in
    such an ideal manner of writing? I have a presentation next week, and I’m at the search for such information.

Legg igjen en kommentar