Galleri

Heimlaga Fiskesuppe

Heimlaga Fiskesuppe er god og enkel mat som kan nytes både til hverdags og ved festlige anledninger. Fiskesuppe er også noe så og si alle spiser med stor glede. . Vi pleier å rense og ta vare på rester av kokt fjellfisk: ørret og røye som benyttes i fiskesuppa sammen med kokekraften.

1 ss smør smeltes i en kasserolle. Rør inn 2-3 ss hvetemel eller maizenna hvis du vil ha glutenfri suppe. Spe med fiskekraften, ca. 1/2 -1 l, og kok opp under stadig omrøring. Tilsett:

1 finhakket løk og la den koke med. Rens og kutt 2-3 gulrøtter i tynne skiver eller staver og ha dem i suppa. La fiskesuppa småkoke ca. 5-10 minutter og spe med litt melk. Smak til med litt pepper og evt. salt. Salting er sjelden nødvendig hvis man har god kraft. Like før servering tilsettes fløte, fisk, små fiskeboller og finhakket purreløk. La alt få et oppkok før fiskesuppa serveres rykende varm med kokte poteter ved siden av. Nydelig, deilig enkel  fiskesuppe: Velbekomme!

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Legg igjen en kommentar