Galleri

Jegerens Beste Elggryte

Jegeren, og alle oss andres beste og kanskje aller enkleste elggryte er nok dette. Jeg benytter selvfølgelig elgkjøtt, men man kan selvfølgelig også bruke det kjøttet man selv vil i denne retten. Vilt smaker ekstra godt når det får surret seg godt og vel med løk og fløte, som er de eneste ingrediensene i tillegg.

Skjær kjøttet i tynne strimler, og løken i tynne skiver, kvarte løkringer synes jeg gjør seg godt. Brunes i wok- eller stekepanne med litt godt smør, samt soyasaus og pepper etter smak.

Senk varmen og la gryten småputre under lokk til kjøttet er mørt. Tilsett fløte og kok den litt inn under omrøring mens potetene eller risen kokes, salaten tilberedes og bordet dekkes.

 

Velbekomme og God ElgHelg!

2 responses to “Jegerens Beste Elggryte

  1. Denne skal også prøves gitt!!! Fryseren er fylt med årets elgkjøtt, og på kjøkkenbenken har jeg 7 kg elgfarse stående klar til steking. Det gledes ;o)

  2. Veldig God og enkel denne her. Det gjør seg foressten også med noen paprikastrimler i. Har du elglever kommer det snart ei god oppskrift på leverpostei. God Helg til deg også:-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s