-
Nylige innlegg
- Silkekaker = Sjakkruter
- Fyrstekake
- Enkel Frisk Kaffekake med Rips og Sjokolade
- Nydelig enkel Hverdagsfisk
- Oppladning til Vasaloppbrødet
- Pepperkaker
- Mormors Havrekjeks
- Smultringer
- Enkle Sjokolademuffins med Blåbærbiola
- Slumpkake i en Fei
- Mors Kjøttkaker
- Saupkake
- Glutenfri Gulrotkake
- Den Beste Sjokoladekaka i langpanne
- Sild som Pålegg
- Sjokoladesaus
- Heimlaga ElgLeverpostei
- Farsdagsmuffins
- Heimlaga Fiskesuppe
- Islandskake
- Helt Rå Kake
- Mormorpoteter
- Marits Blåbærkake
- Jegerens Beste Elggryte
- Helgemuffins med Sjokolade
- Kyllingfilèt med Rosmarin
- JukseMoussaka med Elghakk og Poteter
- God Gammeldags Kjøttsuppe
- Glutenfrie Muffins med Hamp- og Jyttemel
- Ripsgelè med eple
- Enkel laks i Wok
- Et Herremåltid med Soppstuing
- Stekt Fjellfisk
- Tomatsuppe og Speltpannekaker
- God Gammeldags Fiskegrateng
- 2egg 4 egg 4egg ananas appelsin banan blomkål blåbær brokkoli byggmel cookies cupcakes dessert egg elg enkelt eple epler fiskegrateng fløte food processor gjær glasur gressløk grovbrød grønnsaker gulrot hampmel havregryn havremel heimlaga jordbær kakaobønner kli kulturmelk laks langpannekake løk mandler melis melk muffins olivenolje ovnsbakt paprika pasta pecannøtter poteter rabarbra rips ris rug rugmel rundstykker rørsukker salat salt sirup sitronmelisse sjokolade sjokoladekake smoothie smør solsikkekjerner solsikkeolje spelt speltmel sukker sunt og godt suppebrød tomatsild torsk vannbad wok yoghurt
Link til Kvardagskost:
litt sunnere
Ukjent strøm
- En feil oppstod, og strømmen er antagelig nede. Prøv igjen senere.
Topprangert
Twitter-oppdateringer
Tweets by edelirosa
Galleri
Glutenfri Gulrotkake
4 egg
3 dl rørsukker
1/3 ts vaniljepulver
Piskes til eggedosis
Bland sammen:
500 g revet gulrot
100 g malte walnøtter/evt. mandler
1 ts kanel
1 ts kardemomme
2 ts bakepulver
250 g Glutenfri Lys Melblanding
og ha det vekselsvis i røren sammen med
2 dl nøytral matolje, gjerne solsikkeolje
Stek gulrotkaken i langpanne ca. 28 x 38 cm ved 160/180 grader i ca. 40 minutter til den er gjennomstekt. Avkjøl på rist og lag fyll ved å røre sammen
250 g kremost naturell eller med mandarin og ananas
200 g melis
Bre over ostekremfyllet og del kaken i passende stykker før servering. Pynt med pecannøtter eller walnøtter. Velbekomme!
Bakepulverbakst, Baking, Glutenfri, Kaker, Oppskrift, Søtt, Vegetar og merket med 4 egg, glutenfritt, gulrot, kremost, langpannekake, mandler, pecannøtter, rørsukker, solsikkeolje, walnøtter. Bokmerk permalenken.
Dette innlegget ble publisert i
Takk for flott oppskrift! Var på utkikk etter dette!
Hei.
Stemmer det at det skal være 2 dl olje? Jeg fulgte oppskrifta helt nøyaktig, (bortsett fra at eggedosisen ble lagd av eggerstatning), men kaka ble ikke gjennomstekt sjøl om den sto i ovnen over en time på 200 gr. Jeg skrudde opp temperaturen til 220 etter 50 min, men da ble den brent i kantene. Skrudde ned igjen til 200 etter ti min, og lot den stå enda lenger i ovnen. Den smaker nydelig, men er altså rå inni. Den må da bli tung av så mye olje, Jeg lurer på om dl skulle vært ss?
Torill
Hei Igjen.
Gulrotkaka mi blir både gjennomstekt, god og fin, så da vet jeg ikke riktig hva jeg skal si. Har ikke veldig stor erfaring med glutenfritt mel, men vil tro at det også kan ha en betydning i hva slags melerstatning du benytter.
Vennlig hilsen
Edel Marie:-)
Hei Torill. Så synd at kaka ikke ble ordentlig stekt. Jeg mener oppskrifta skal stemme men det er en stund siden jeg har bakt den så jeg vil gå den igjennom og bake den igjen en av de nærmeste dagene.
Jeg steker med varmluft så kan hende det er forklaringen. Er usikker på hvordan eggerstatning fungerer i forhold til egg. Hvis du føler at det er oljen som gjør kaka for tung kan du forsøke å redusere mengden og flott om du gir en tilbakemelding slik at vi får høre hvordan det går.
Ønsker deg uansett lykke til med gode baketanker fra edelmarie:-)