Galleri

Ripsgelè med eple

 

Ripsgelè er godt som pålegg, men kanskje aller mest som tilbehør til vilt. Heimlaga ripsgelè i små glass er også nydelige gaver til den som «har alt».

3-4 liter rips

4 store epler

5-6 dl vann kokes noen minutter til alt er mørt

Saften siles fra og kokes opp igjen med 700 g sukker.

Skum av og la saften koke ca. 15  minutter. Hell gelèn over på små rene, varme glass med tett lokk og sett til avkjøling. Om det lykkes å lage gelè eller ikke avhenger av pektininnholdet i bæra, som endrer seg i løpet av ripssesongen. Enklest er det å lykkes med gelè tidlig i sesongen.

Her vi bor er vi nettopp i gang så min gelè ble aldeles vellykket og veldig god på smak. Er du kommet litt lengre kan du jo alltids fryse ned rips, røre rips eller lage saft. Uansett er bæra verdt å ta vare på og veldig god å ha.

Legg igjen en kommentar