Galleri

Mors Kjøttkaker

Det er hverken vanskelig eller veldig tidkrevende å lage kjøttkaker fra bunnen av. Denne grunnoppskriften kan varieres i det uendelige, alt etter smak og behag, hva man har for hånden og hva man liker. Kjøttkakene  kan serveres både til hverdag og fest alt etter hva slags tilbehør man velger.

Vi benytter kvernet rent elgkjøtt i våre kjøttkaker, så dette er rene elgkjøttkaker.

En porsjon holder til 4-5 personer:

400-500 g kjøtt-, eller karbonadedeig

1 egg

1 ss hvetemel

1/2 ts salt

1/4 ts nykvernet pepper

1/2 finhakket løk

Alle ingrediensene blandes godt sammen slik at deigen blir smidig og fin. For at den skal «sette seg» får den stå på kjøkkenbenken omtrent 20 minutter før vi begynner å steke. Urter og krydder kan selvfølgelig tilsettes etter eget ønske.

Noen liker å ha en fløteskvett oppi, så her er det bare å prøve seg frem til sin egen favoritt.  Kjøttkakene formes i venstre hånd ved hjelp av ei spiseskje som man snur og vender den med et par ganger før den stekes på begge sider i litt smør i stekepanne på middels varme.

Hele deigen kan også stekes som ei stor kjøttkake i stekepanna under lokk eller man kan lage kjøttpudding i ei ildfast form i stekeovnen. Variasjonsmulighetene er mange så her er det bare å eksperementere og smake seg frem til sin egen favoritt.

Lykke Til:-)

1 responses to “Mors Kjøttkaker

  1. Kanskje jeg skal prøve meg på disse i kveld! Flott blogg 🙂

Legg igjen en kommentar