Galleri

Tomatsuppe og Speltpannekaker

Ikke mye mer arbeid og iallefall ikke mer tidkrevende å lage tomatsuppa sjøl, enn å tilberede den fra pose.  Oppskrifta kan varieres i det uendelige, alt etter hva man tilsetter av urter, pasta, grønnsaker, middagsrester, egg, kjøtt, fisk eller hva man har for hånden. Dagens tomatsuppe er ganske enkel med små kjøttboller og en basilikumkvast.

Tomatsuppe, -en enkel grunnoppskrift

1 boks hermetiske tomater, ca. 400g, kjøres i blender eller foodprocessor (sammen med 1 liten løk) og kokes opp i en kasserolle med 8-10 dl vann, under omrøring.

Smak til med urtesalt og nykvernet pepper og gjerne en fløteskvett for smakens skyld. Tilsett friske urter etter eget velbefinnende, gjerne noen friske basilikumblader.

Kokt egg i båter, makaroni, eller små kjøttboller er godt i tomatsuppa.

Pannekakene tilbereder vi på vanlig måte men erstatter vanlig hvetemel med speltmel. Oppskriften passer til ca. 4 – 5 personer. Eventuelle rester etter pannekakerøra tilsettes litt fett, litt mer melk og mel, samt 1 ts bakepulver og 1-2 ts vaniljesukker, og så steker vi vafler et par dager senere.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Pannekakerøre med spelt

4 egg

1 ts rørsukker

1/4 ts salt

1 liter melk

6 dl siktet speltmel

Ingrediensene vispes godt sammen, før røra får svelle 15-20 minutter. Pannekakene stekes i jernstekepanne med litt smør og serveres nystekte med rørte bær eller rørsukker.

Enkel og god middagsmat som selv mor kan like og som absolutt alle barna elsker!

Legg igjen en kommentar