Galleri

God Gammeldags Fiskegrateng

Å lage fiskegrateng fra bunnen av selv er slett ingen heksekunst. Man kan benytte rå renset fisk eller fiskerester. Helst ville jeg brukt riflet makaroni som er litt fastere enn den snarkokte, men den får jeg ikke lenger tak i så da «tager man hva man haver» og gjør det beste ut av det. Mengen justères etter hvor mange som skal spise.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Kok Makaroni etter anvisning på pakken, ca. 0,5 – 1 dl pr. person.

Legg makaroni og fiskerester i en ildfast form. Vi har brukt torsk etter en torskemiddag for et par dager siden.  Du kan bruke kokt eller rå fisk. Bland evt. inn grønnsaksrester hvis du ønsker det.

Skill gulen og hviten av 4-6 egg.  Ca. 1 egg pr. pers. Rør sammen eggegulene med litt salt og pepper, 3-4 dl melk og 1-2 ss hvetemel, slik at det blir en jevn saus som helles over makaroni og fisk i formen slik at alt er dekt. Stivpisk eggehvitene og legg på toppen. Strø evt. over litt griljermel eller revet ost og stek fiskegratengen i ovnen ved ca. 180 grader varmluft eller 200 grader vanlig stekeovn, ca. 30 minutter. Pass på at fisken er gjennomstekt hvis du bruker rå fisk.

Serveres med kokte poteter og rå gulrot eller en frisk salat. Og gjerne en liten smør- eller rømmeklatt attåt.

Velbekomme.

2 responses to “God Gammeldags Fiskegrateng

  1. Sant som du sier, fiskegrateng er ikke så vanskelig å lage, og du forklarer slik at selv jeg som stort sett bare baker (og spiser) på kjøkkenet tør å prøve ;o)

    Har foresten en Giveaway på bloggen min nå, bli med da vel!

    Hilsen Bea

  2. Det så godt ut ja! Fiskegrateng er så takknemlig mat å lage. Dødsenkelt, men likevel blir alle fornøyde 😉

Legg igjen en kommentar