Gallery

Oppladning til Vasaloppbrødet

IMG_6030[1]

Godt brød er et must når man skal lade opp til og gå Vasaloppet. Godt brød er også basen i vårt kosthold og skal både smake og mette godt, samt tilføre oss viktige næringstoffer. Dette Brødet er komponert med kjærlighet og omtanke for min make når han nå snart skal få startnummer på til årets store skirenn. Med helkorn, frø, rug og havregryn, samt linfrøolje som inneholder en god porsjon viktige omegafettsyrer. Porsjonen gir 5 saftige gode holdbare brød, stekt i 1,5 literformer, uberørt av menneskehender. God Appetitt.

IMG_5985[1]

3 dl hvete helkorn legges i bløt i
1 l kokt varmt vann 3-4 timer

Tilsett
1 dl linfrø
1,5 dl solsikkekjerner
3 dl havregryn
1/2 ss salt
3 ss sirup el honning
1 l kulturmelk
1 dl linfrøolje
50 g gjær
2 dl rugflak
1 l rugmel (fint)
ca. 2 l fin spelt eller hvetemel.

Deigen eltes godt sammen i kjøkkenmaskin og får heve ca. 1 time. Eltes sammen igjen ca. 4 -6 minutter og øses opp i 5 1,5 l silikon- eller bakepapirkledte brødformer. Etterheves til de  når nesten kanten og stekes ved varmluft ca. 160-170 grader eller i vanlig stekeoven ved 180-190 grader i en time.

Avkjøles på rist med klede over.

IMG_6025[1]IMG_6028[1]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s