Galleri

Mormorpoteter

God og enkel potetrett som smaker godt og like gjerne kan serveres med allslags tilbehør; vegetar, fisk eller kjøtt, til fest som til kvardags.

Passer spesiellt godt til grillmat og hvis det er mange som skal spise på liten plass. Min mor lager ofte denne formen når alle er samlet til middag på hytta.

Poteter vaskes og skrubbes, og deles opp i båter eller passende biter. Legges utover i ei langpanne sammen med oppdelte grønnsaker, gjerne frosne.

Her har jeg brukt brokkoli og paprika, det var det som fans i huset for anledningen, men bruk gjerne det du selv ønsker av grønnsaker, f.eks: løk, brokkoli, blomkål, gulrot, kålrot, squash, babymais….

Hell litt god olivenolje og strø litt urtesalt og pepper over hele potetforma, og legg gjerne noen osteskiver på toppen før det hele stekes i ovnen ved ca. 180-200 grader til potetene er møre. Ca. 30 minutter ved 180 grader varmluft var perfekt steketid for våre mandelpoteter.

Serveres rett fra panna sammen med ønsket tilbehør; enkelt og greit og veldig godt!

God Appetitt!

Legg igjen en kommentar