Galleri

Et Herremåltid med Soppstuing

Et riktig herrmåltid med nye kokte mandelpoteter, stekt elgfilet med løk, salat og soppstuing, hva mer kan man vel ønske seg en søndags ettermiddag?

Potetene henter vi rett fra åkeren, elgen er selvbearbeidet fra A til Å, og soppen har vi egenhendig sprunget rundt og plukket i skogen bare et par timer før den blir spist. Vi steker 2-3 cm tykke filèeter i jernpanna med litt smør og løk. Krydrer såvidt med urtesalt og nykvernet pepper, før kjøttet får hvile noen minutter innen det serveres.

Nypoteter trenger kortere koketid enn normalt og settes til gjennomdamping mens de enda er harde. Salat lages etter hva vi har, i dag ble det agurk, paprika  salatblader og mais.

Soppstuing lager vi slik:

Rens soppen og del den opp i passende biter, her har vi brukt piggsopp som er god matsopp og lett gjenkjennelig. Soppen haes i stekepanne slik at vannet får koke ut. Deretter brunes den lett i litt smør og krydres forsiktig med urtesalt og nykvernet pepper. Soppstuing er veldig enkelt å lage, vi slår kun en fløteskvett over den brunede soppen og lar fløten koke litt inn, så er den klar til servering.

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Værsågod og Velbekomme!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s