Galleri

Pepperkaker

IMG_4586[1]

Verdens Beste Pepperkaker, -det var en skikkelig subjektiv påstand som hver og en selv får teste ut, om stemmer for dem. Denne oppskriften fungerer iallefall godt hos oss og deigen er enkel å lage, god å kjevle og akkurat passe stor til et ikke altfor stort pepperkakehus samt en boks med hjerter eller menner eller griser eller stjerner eller hva man nå måtte ønske å stikke ut en førjulsettermiddag sammen med barna.

300 g smør
1,5 dl sirup
4 dl sukker
1/2 ts ingefær
1/2 ts nellik
1 ts kardemomme
1 ts kanel
3 egg
2 ts natron
ca. 800 g hvetemel
 
Smelt smør med sirup, sukker og krydder. Avkjøl noe og rør inn eggene. Tilsett hvetemel og natron som er rørt inn i litt av melet. Alt røres sammen i kasserollen og deigen får stå kjølig et par timer eller natten over.
 
Så er det bare å kjevle og stikke ut pepperkaker som man lyster og steke dem akkurat passe brune.
Vi steker ved varmluft ca. 180 grader i omtrent 7-10 minutter.
Her er det lurt å følge med og passe på slik at pepperkakene blir akkurat perfekte. Steker de for lite blir de myke, og steker de akkurat litt for lenge blir de brente. Men greier du å ta dem akkurat på riktig tidspunkt blir disse pepperkakene både sprø og pene. 
IMG_4618[1]
IMG_4617[1]

Legg igjen en kommentar