Galleri

Marits Blåbærkake

Denne kaka er kjempegod og særdeles enkel og rask å lage. Den inneholder ingen hevemidler og alt skal røres raskt sammen i en kasserolle. Den er så enkel og genial at den nesten lager seg selv mens du dekker bordet til middag. I tillegg er den forholdsvis holdbar og smaker godt selv om den ikke er helt fersk. Oppskrifta har jeg vært så heldig å få fra en av lærerne på skolen der mine barn går.

Tusen Hjertelig takk til Marit som velvillig deler den med oss.

200 g smør

5 dl sukker

4 egg

6 dl hvetemel

1,5 ts vaniljesukker

Smøret smeltes i en kasserolle. Rør inn sukkeret først deretter alle de andre ingrediensene. Ha røra i ei langpanne og strø over frosne blåbær før kaka stekes v. 200 grader ca. 30 min.

Avkjøles noe før den deles opp i passende stykker og oppbevares i en tett boks.

Jeg stekte kaka i varmluftsovn ved ca. 180 grader i ei langpanne som måler: 36 x 40 cm. Frosne tyttebær eller rips smaker også godt, hvis man mangler blåbær.

Lykke til og god kaffekos!

2 responses to “Marits Blåbærkake

  1. Den så skikkelig god og frisk ut!

Legg igjen en kommentar