Denne kaka er kjempegod og særdeles enkel og rask å lage. Den inneholder ingen hevemidler og alt skal røres raskt sammen i en kasserolle. Den er så enkel og genial at den nesten lager seg selv mens du dekker bordet til middag. I tillegg er den forholdsvis holdbar og smaker godt selv om den ikke er helt fersk. Oppskrifta har jeg vært så heldig å få fra en av lærerne på skolen der mine barn går.
Tusen Hjertelig takk til Marit som velvillig deler den med oss.
200 g smør
5 dl sukker
4 egg
6 dl hvetemel
1,5 ts vaniljesukker
Smøret smeltes i en kasserolle. Rør inn sukkeret først deretter alle de andre ingrediensene. Ha røra i ei langpanne og strø over frosne blåbær før kaka stekes v. 200 grader ca. 30 min.
Avkjøles noe før den deles opp i passende stykker og oppbevares i en tett boks.
Jeg stekte kaka i varmluftsovn ved ca. 180 grader i ei langpanne som måler: 36 x 40 cm. Frosne tyttebær eller rips smaker også godt, hvis man mangler blåbær.
Lykke til og god kaffekos!
Den så skikkelig god og frisk ut!
Det er den også, i dag har jeg bakt ei med rips og den ble nesten enda bedre.