Om meg

Jeg er ei ganske så aktiv og hektisk flerbarnsmor med mange jern i ilden og utallige baller i luften, slett ingen matprofet, men med et bevisst forhold til hva som er greit å putte i munnen og ikke, dessuten liker jeg å vite hva maten vi spiser inneholder.

Min mann er jeger så når det gjelder føde har vi stort sett tilgang på godt vilt og mesteparten av familiens kjøttforbruk består derfor av egenskutt og selvbearbeidet elg. Vi bor og lever i fjellbygda Lierne og dyrker våre egne mandelpoteter. Fritiden fyller vi helst med friluftsliv.

Til daglig arbeider jeg med garn og strikkedesign og driver EMS Design og garnbutikken: knitting.no .  Mange som har fulgt mitt strikkespinn skjønner nok at om jeg hadde kunnet velge å ikke lage mat i det hele tatt, så hadde jeg nok brukt mesteparten av tiden min på helt andre ting. 

To av mine døtre er døde og det er min store sorg i livet. Derfor holder jeg også kurs og foredrag om krisebearbeiding. En vakker dag skal jeg nok sette meg ned å skrive en bok om det hele, slik at alle mine opplevelser ikke skal være fullstendig meningsløse . 

Jeg er opptatt av en sunn og naturlig tankegang og mener at kropp og sjel hører i hop. Når vi er i balanse med oss selv tenker jeg at det stort sett vil gå oss ganske vel. Samfunnsendringer og velstandsutvikling i vår del av verden er ikke bare av det gode, men om vi er litt bevisste på hvordan vi lever kan vi kanskje snu litt av det som er negativt og dermed bidra til at verden kan bli et bedre sted for alle, spesiellt for våre barn og barnebarn og oldebarn og oldebarns barn og…..

Så enkelt, men likevel så vanskelig.

2 responses to “Om meg

  1. Hei!
    Jeg har skogfinsk bakgrunn og har bl. a. skrevet ei bok om skogfinnenes mat. Stor glede for en del år siden, da jeg oppdaget at også Trøndelag hadde «finnskoger»! I den forbindelsen dumpet jeg over dette med at potetlompe heter «perrkokko» i bygdene langs riksgrensa fra Vera og nordover til Lierne. Vet du opprinnelsen til dette navnet på potetlompe?
    Flatbrød (tunnbrød) heter for øvrig «pekkabrød» i samme området. Opprinnelsen til dette?
    Mvh Henry Johnsen
    7603 Levanger (tidligere Trysil!)

  2. Hei og beklager sen tilbakemelding.
    I Sørli som er en del av Lierne kommune kalles poteten «perra»
    Kokko er (små) flate kaker/brød som er stekt på takke eller i panne, derav navnet «perrkokko»

    Pekkabrød mener jeg kommer av at brødet er «prikket» med gaffel eller rulle. Tunnbrød kommer av svensk og er mjukt, nesten som lefser. Pekkabrødet er tykkere enn flatbrød.

    Det finnes nok mange variasjoner og sikkert flere forklaringer.
    Vennlig hilsen Edel Marie.

Legg igjen en kommentar