Gallery

RabarbraSaft

Oppskriften gir 4 liter ferdig ublandet rabarbrasaft. God og deilig og litt sunnere enn kjøpesaft, rett fra hagen med litt mindre sukker, og en fryd for øyet til tross for at stilkene mine slett ikke var så røde. Bare prøv, det er ikke vanskelig, ei heller spesiellt tidkrevende.

3 kg rabarbra

3 liter vann

30 g ingefærrot, kan sløyfes

1 sitron

1 eple, kan sløyfes

1,2 kg sukker

Saft av en sitron, evt. 10 g sironsyre

Vask og rens rabarbraen, kutt den opp i biter, ca. 4-5 cm, kokes i vann sammen med ingefærrot, sitronskiver og oppdelt eple,  til alt er mørt ca. 20 minutter.

Sil saften fra gjennom et klede eller en saftsil, rengjør kasserollen og hell saften tilbake i kasserollen. Tilsett sukker og sitronsaft, og kok til saften er klar, ca. 10-20 minutter. Skum av etterhvert og tapp saften på rene varme flasker. Jeg synes det er kjekkt å bruke tomme 1/2-liters mineralvannflasker med skrutopp, men glassflasker kan selvfølgelig like gjerne benyttes. Oppbevar saften kjølig og bland den med vann som vanlig saft når den skal drikkes.

Lykke til!

2 responses to “RabarbraSaft

  1. Fristende rabarbrasaft🙂 ….. Oppbevar saften kjølig ….. står det i oppskriften, hvor lenge er den holdbar i kjøleskap/ kjeller? Bør den kanskje fryses?

  2. Hei Ragnhild.
    Saften kan fryses men greier du å få den tett holder den lenge:-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s