Galleri

Helt Rå Kake

Hadde så lyst til å prøve meg på ei Helt Rå Kake eller RAW som det helst kalles.

Har derfor forsøkt å konstruere ei raw festkake som første gang ble servert på strikkekafè hos knitting.no. Resultatet ble ei litt anderledes og litt uvant men slett ikke så verst, faktisk ganske fantastisk så god, om jeg skal si det selv. Eller hva synes du? Hvis du tør å prøve. Kaka fikk stå noen timer i fryseren før fotoseansen og ble servert halvtint. Slik ser den nemlig riktig så lekker ut også.

Utfordingen er å skaffe alle ingrediensene som man ikke alltid har tilgjengelig hverken i huset eller nærbutikken. Jeg har forsøkt å begrense utvalget slik at man ikke skal behøve å gå til anskaffelse av en hel mengde ulike ingredienser som man kanskje ikke vet helt hva man skal bruke til hvis man ikke lever «helt rått» sånn til Kvardags.

KAKEBUNN

4 dl mandler og 12-16 raw kakaobønner legges i bløt et par timer. Hell fra bløtleggingsvannet og kjør mandlene og kakobønnene i blender eller foodprocessor sammen med:

16 små eller 8 store dadler

1 ss Chiafør (kan erstattes med knuste linfrø)

Smak evt. til med litt Agavenektar eller Honning hvis du vil ha bunnen litt søtere.

Klem massen ned i en rund bakepapirkledt springform ca. 25 cm i diameter, som settes kjølig mens fyllet tilberedes.

JORDBÆRFYLL

500 g halvfrosne jordbær

100 g valnøtter

1-2 ss agavenektar

1 ss knuste linfrø (evt. chiafrø)

Alt kjøres i foodprocessor til det blir en kremig masse som haes utover kakebunnen. Settes kjølig i kjøleskapet et par timer.

SJOKOLADEFYLL

100 g valnøtter

100 g mørk raw sjokolade

3 dl vann, bruk gjerne bløtleggingsvannet fra mandlene

2-4 ss agavesirup

Kjøres i blenderen til masen får en kremaktig konsistens.

Bre sjokoladefyllet over jordbærfyllet og sett kaken kjølig minst natten over. Kaken kan gjerne fryses. Pyntes med raw kokosflak, revet raw sjokoladeflak og/eller friske bær.

Helt Rå Kake Værsågod og Velbekomme!

Legg igjen en kommentar