Galleri

Energibar eller hva det heter

Ved å smelte sjokolade, tilsette tørkede frukter og nøtter og la det hele stivne igjen, før  man deler det opp i passende biter, kan man lage en energibar, eller hva det nå egentlig heter, etter egen smak og behag.

Bruk gjerne økologiske ingredienser så sant det er mulig.

Her er en av mine oppskrifter:

500 g mørk sjokolade

200 g smør

3 dl havregryn

250 g grovt hakkede fikener

100 g korinter eller rosiner

200 g grovt hakket salte cashewnøtter evt. peanøtter

100 g hakkede tørkede aprikoser

1 ts salt

Sjokolade og fett smeltes i en tykkbunnet kasserolle over svak varme. Tilsett og rør inn de øvrige ingredienser. Hell sjokolademassen over i en bakepapirkledt stekeplate. Avkjøles og deles i passende biter. Lagre mørkt og kjølig i en tett boks. Kan også pakkes inn i matpapir og fryses. Ta opp en og en etter behov. Fint å ha i sekken om man skal på tur.

Lykke til!

Legg igjen en kommentar