Galleri

Mormors Havrekjeks

IMG_4321[1]

8 kopper Havregryn
4 kopper Hvetemel
2 kopper Sukker
1 kopp Fløtemelk
1/2 kg Smør
1/2 ts Bakepulver
1/2 ts Hjortetakksalt
 
Bland alt det tørre. Smuldre smøret og fløtemelka i. La deigen stå kjølig et par timers tid. Kjevle ut så tynn leiv som du kan eller vil. Prikk og stikk ut kjeks.
Stekes ved 200 grader i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist.
 
IMG_4235[1]
 

IMG_4240[1]

IMG_4278[1]

 
IMG_4279[1]
 

IMG_4281[1]

Fantastisk god Havrekjeksoppskrift, sprø og nydelig på smak, men hvor stor er egentlig en kopp? Omgjort i mer nøyaktige mål ser min oppskrift slik ut:
 
500 g Havregryn
400 g Hvetemel
200 – 250 g Sukker
1.5 – 1,75 dl Fløtemelk
500 g Smør
1/2 ts Hornsalt/Hjortetakksalt
1/2 ts Bakepulver
 
Dette er en stor porsjon som gir ca. 150-200 kjeks alt etter hvor tykke og store de er. Steker du på varmluft settes temperaturen til 180 grader C.
 
VELBEKOMME 🙂

IMG_4284[1]

5 responses to “Mormors Havrekjeks

  1. Tilbaketråkk: Mormors Havrekjeks | Recipeseasy.com

  2. Supergode havrekjeks.

  3. Hva er egentlig fløtemelk? 🙂 h-melk? Vanlig fløte?

Legg igjen en kommentar