Gallery

4 Grove Hverdagsbrød

50 g gjær

2 ts salt

1 ss honning

1 dl olivenolje

1/2 dl linfrø

1 dl solsikkekjerner

2 l lunkent vann eller en blanding av kulturmelk og vann

3 dl havregryn

2 dl hvetekim

4 dl kruskakli

4 dl havrekli

400 g sammalt hvete, grov

800 g siktet rugmel

1 kg siktet spelt- eller hvetemel

Kjør alt i kjøkkenmaskin, min. 10 minutter. La deigen heve ca. 1 time. Elt deigen sammen 4 minutter i kjøkkenmaskin og fordel den i 4 2-liters godt smurte eller bakepapirkledte brødformer. Etterheves ca. 1/2 time, til brødene har nådd kanten på formen. Stekes ca. 160 grader i varmluft eller 180 grader vanlig stekeovn i 1 time til brødene er gjennomstekte. Avkjøl på rist med klede.

Velbekomme!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s