Gallery

Fotballbrød

Fotballbrød for glade fotballsparkere før eller etter kamp. Brødet er saftig og godt og enkelt å lage ettersom man slipper elting og knaing på kjøkkenbenken.

Et fullverdig kvardagsbrød som faller i smak hos de aller fleste.

50 g gjær

2 ts salt

1 ss honning

0,5 liter kulturmelk

1,5  liter vann

1 dl solsikkeolje

2,5 dl havregryn

2,5 dl rugflak

2,5 dl kruskakli

2,5 dl havremel

2,5 dl byggmel

10 dl rugmel

5 dl sammalt spelt- eller hvetemel

20 dl hvetemel eller siktet speltmel

Løs opp gjæren i litt av væsken, tilsett de øvrige ingredienser i oppgitt rekkefølge og elt deigen godt sammen i kjøkkenmaskin. La heve ca. 45-60 minutter.

Elt deigen godt sammen, ca. 4 minutter i kjøkkenmaskinen og fordel i 4 bakepapirkledte eller godt smurte 2-litersformer.

La brødene etterheve ca. 30 minutter til de når kanten av formen. Stek ved 160 grader varmluft eller 180 grader vanlig stekeoven i ca. 50 – 60 minutter. Avkjøl på rist med et klede. Fotballbrødene egner seg godt for dypfrysing og får toppscore hos meg. Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s