Gallery

Superbrød

Superbrød stappfullt av nyttige næringsstoffer, mettende og godt, kanskje mest for damer og kjerringer. Alle ingrediensene eltes sammen i kjøkkenmaskinen, får heve omtrent en time, og eltes sammen igjen før deigen fordeles i 4 bakepapirkledte 2-liters brødformer. Etterheves cirka en halvtime, til brødene akkurat når kanten av formen. Stekes i varmluftsovn v. 180 grader eller vanlig stekeovn 200 grader ca. en time.

 

 

50 g gjær

2 ts salt

1 ss honning

0,5 liter skummet kulturmelk

1,5 liter lunkent vann

2-3 hakkede tørkede aprikoser

50 g tørkede tranebær

200 g hvete helkorn

100 g pecannøtter

100 g fint hakkede mandler

100 g kruskakli

150 g havregryn

100 g linfrø

100 g gresskarkjerner

500 g sammalt speltmel

1 kg grovt mel av hvete og rug

200 g jyttemel

Her er en fjerdedel av deigen fordelt i muffinsformer, disse stekes først ved 200/220 grader i ca. 20 minutter. Veldig kjekke å putte i fryseren og ta opp en og en etter behov.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s