Galleri

Blomkålsuppe

Det er slett ikke så mye arbeid og tar heller ikke lenger tid å lage blomkålsuppen fra bunnen av selv, enn fra en suppepose. Vil man likevel spare seg litt bryderi kan man jo lage en posesuppe og tilsette blomkålbuketter  og en fløteskvett i, så smaker den straks så mye bedre. Her kommer veiledning på enkel, rask og velsmakende blomkålsuppe med kun kjente ingredienser.

Man tager et blomkålhode, vasker og renser, skjærer vekk de største bladene og evt. stygge flekker. Så kokes hele blomkålhodet i en kasserolle med 5-8 dl vann og en terning grønnsaksbuljong, ca. 5 minutter under lokk, til kålen såvidt er mør.

Ta blomkålen opp av kokekraften og del den opp i passende store buketter. Blomkålen tilsettes suppen når den er ferdig kokt, noen minutter før servering, sammen med eventuelle små kjøtt- eller fiskeboller hvis man ikke ønsker en ren vegetarmiddag.

Rør 1 ss potetmel sammen med 1 dl kaldt vann og tilsett grønnsakskraften. Tilsammen omtrent 8-10 dl væske. Du kan også bruke hvetemel eller siktet speltmel som jevning, øk da melmengden noe. Kok opp under omrøring, slik at det ikke blir klumper og la småkoke noen minutter. Tilsett under omrøring en pakke kremfløte, ca. 3 dl.

Spe eventuellt med litt melk hvis du vil ha en tynnere suppe.

Smak til med litt urtesalt og nykvernet pepper.  Vær varsom med salting og krydring, la heller hver og en strø på litt mer hvis de ønsker det. Ha tilslutt  i blomkålen og eventuellt suppeboller og la alt bli gjennomvarmt.

Servèr blomkålsuppen rykende varm med suppebrød og godt smør.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s