Galleri

Enkel kål- og bollesuppe

Når sommerkålen begynner å dukke opp i butikkens hyller er det nesten så man kjenner smaken av sommer med nydampet sommerkål med smør som tilbehør til nesten all mulig slags middagsmat. Her har jeg laget en varmende suppe med denne kålen som hovedingrediens. Suppen er enkel, rask å lage og utrolig god middagssuppe som faller i smak både hos små og store.

Man tager en kasserolle og litt god buljong, som tilberedes med vann i ønsket mengde. Så setter man kjelen på platen til koking på middels varme og fyller på med litt hakket løk, aller først for den trenger lengst koketid. Så vasker og skreller man evt. noen gulrøtter som deles i passende biter og haes i den småkokende suppen.

Deretter får oppdelt sommerkål plass i suppekjelen og ferdig kjøpt medisterdeig som settes i med en spiseskje rett i fra pakken, en og en.  Alt får småkoke til grønnsakene er såvidt møre. Det smaker også godt med litt purreløk eller en timiankvast om man har. Serveres rykende varm med kokte poteter og kanskje et pepperstrø.

Ordne klar potetene til koking før du begynner å tilberede dagens bollesuppe, for da blir alt ferdig omtrent samtidig. Velbekomme og riktig God Suppeappetitt!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s