Gallery

Appelsinmuffins

Når man presser appelsinjuice blir det en endel fruktkjøttrester som man må kunne benytte til noe. Her har vi laget ordentlige appelsinmuffinser, som er spesiellt saftige og gode. Porsjonen gir ca. 24 stk. litt etter hvilken størrelse muffinsformene har.

200 g smør

150 g sukker

2 egg

1 eggeplomme

3 dl fruktkjøtt fra appelsiner

2 dl appelsinjuice

4,5 dl hvetemel

1, 5 ts vaniljesukker

1,5  ts bakepulver

100 g hakket mørk sjokolade

Smør og sukker røres hvitt. Tilsett eggeplommen og ett og ett egg og rør til røren er lett og luftig. Gjem eggehviten til glasuren. Bland de tørre ingrediensene og tilsett vekselsvis med appelsinkjøttet, appelsinjuice og hakket sjokolade.

Fordel i muffinsformer og stek i varmluftsovn : 160 grader eller vanlig stekeoven 180 grader i ca. 15 – 20 minutter til muffinsene er gjennomstekte.

Appelsinglasur:

1 eggehvite

150 g melis

1/2 dl most eller hakket appelsinkjøtt

Alt kjøres i mixer ca. 4-6 minutter til konsistensen er passe stiv. Smør eller sprøyt glasuren oppå muffinsene. Glasuren holder til to porsjoner.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s