Galleri

Fiskeboller i hvit saus

Litt juks kanskje, men fiskebollene har vi altså kjøpt, enten i ferskvaredisken eller i butikkens hermetikkhylle.

Først vasker og steller vi potetene slik at de kan begynne å koke. Deretter gjør vi klar grønnsakene, som regel gulrot og brokkoli og eller blomkål som kokes til de er møre, ikke myke.  Vi serverer også gjerne stekt flesk eller bacon til våre fiskeboller. Syltede rødbeter smaker også godt til.

Slik lager vi hvit fiskebollesaus:

1 ss smør smeltes i kasserollen, dra den av platen og tilsette kraften fra fiskebollene. Visp inn hvetemel eller siktet speltmel slik at sausen blir jevn og uten klumper. Rør hele tiden mens sausen kokes opp, samtidig som du sper med melk. Vi bruker ca. 1 ss mel pr. 3-4 dl væske. etter hvor tynn eller tykk saus vi vil ha. Sausen får småkoke noen minutter, før eventuelle samkstilsetninger tilsettes. Mange liker karry f.eks, vi tilsetter kun en ørliten knivspiss pepper og gjerne litt gressløk eller hakket purre.

Ha fiskebollene i den varme sausen noen minutter før servering slik at de blir varme, men pass på, kokes og røres det for mye eller for lenge vil de smuldre opp og dele seg.

Servèr og spis med god appetitt. Velbekomme!

2 responses to “Fiskeboller i hvit saus

  1. Dette er undervurdert mat. Det høres så simpelt ut, men duverden så godt det er – samtidig som fisk er sunt. Har ikke prøvd med bacon tidligere, men ser for meg at dette løfter retten til nye høyder.

  2. Enig med deg; fiskeboller kan vi spise mer av, det er rimelig og bra mat, dessuten noe de aller fleste unger er begeistret for; så frem med fiskebollene i alle dens varianter!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s