Gallery

Kvardagsvafler

Alle unger er visst født vaffelelskere. Nystekte vafler går ned på høygir uansett om man skulle være matlei, eller småspist. I vår heim stekes det vafler med jevne mellomrom, og jeg har ingen betenkeligheter med å servere disse til kvelds:

4 egg

2 ts rørsukker

1 dl solsikkeolje

1 l melk

1 dl havremel

2 dl byggmel

2 dl sammalt speltmel

3 dl siktet rugmel

1 ts bakepulver

Alt piskes sammen i en bakebolle med mixmaster eller en visp. Eggene og sukkeret piskes til eggedosis, deretter tilsettes olje og melk. Mel og bakepulver blandes og piskes så inn i røra slik at den blir jevn og fin. Vaffelrøra får stå å svelle ca. 20 minutter før vaflene stekes i vaffeljern til de er gylne og gjennomstekte. Gode matvafler som gjerne kan serveres til hverdags.

God Apetitt!

TIPS! Steker du vaflene under vifta på stekeovnen slipper du matos i hele huset! Den gode vaffellufta sprer seg likevel!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s