Gallery

Halvgrove eller småfine rundstykker, suppebrød og brytebrød

Her har jeg laget en super gjærdeig som faller godt i smak hos alle. Deigen er stor og kan gjerne deles hvis du ønsker en mindre porsjon. Jeg synes alltid det er så kjekt å «bake litt» når jeg først er i gang. Veldig god følelse når man kan fylle opp med hjemmebakt i fryseren.

50 g gjær

1 ts fint havsalt

1 ss rørsukker

1 dl olivenolje

1,5 l lunkent vann

1,5 dl solsikkekjerner

3 dl havremel

3 dl kruskakli

3 dl havregryn

Ca. 2 kg siktet speltmel

Hold igjen litt av melet til utbakingen.

Lag gjærdeig ved å blande alle ingrediensene godt sammen etter oppgitt rekkefølge. Elt deigen godt, gjerne i kjøkkenmaskin ca. 8 minutter tilsammen.

La deigen heve ca. en time, elt den så sammen igjen og ta den ut på bakebordet. Del  deigen i 4 like store emner, som igjen deles i mindre emner og bakes ut til rundstykker eller det du måtte ønske.

Her har vi laget ei plate med 6 lange vridde stenger,

som passer godt som tilbehør til supper eller gryteretter.

Ei stekeplate med 16 runde og ei med 16 knuter.

Til slutt et brytebrød:

Alt får etterheve til nesten dobbel størrelse ca.- 1/2 time.

Stekes deretter i varmluftsovn 200 grader ca. 15 minutter.

Sunt og godt og like kjekt til frokost, matpakke som tilbehør til middagsretter eller til kvelds.

Bare prøv og lek gjerne med ulike former.

Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s