Gallery

Kålbull eller ovnsstekt fleskepannekake

Kålbull er en enkel middagsrett som ikke har noe som helst med kål å gjøre. Stor tykk fleskepannekake som stekes i langpanne i stekeovn med lettsaltet sideflesk eller bacon.

Serveres med sukker, rørte bær eller syltetøy.

 

Jeg har brukt siktet speltmel i røra, har du ikke spelt benytter du vanlig hvetemel.  Her er nok mat til 4-6 personer, alt etter hvor små- eller storspiste man er.

Bruk en visp eller mixmaster og rør sammen en litt tykk pannekakerøre:

4 egg

3,5 dl siktet speltmel

8 dl melk

Brun ca. 300 g lettsaltet sideflesk eller bacon i skiver eller biter lett i en stekepanne.

Legg noen skiver bacon, samt stekefettet i bunnen av en ildfast form eller langpanne: 20 x 30 cm. Bland resten av flesket i pannekakerøra og hell den i formen.

Stek ved 180-200 grader i varmluftsovn

eller 200-220 grader i vanlig stekeovn

ca. 35-40 minutter.

La Kålbullen hvile et par minutter før servering.

Velbekomme!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s