Gallery

MatEtarBrød

Når man først er i brødbakingen er det like greit å lage så mange man nesten greier, putte dem i fryseren, så har man en stund.

I min varmluftsovn får jeg plass til inntil 6 brødformer à 2 liter.

Her er oppskrift på veldig greit «MatEtarBrød»

som ikke er riktig så grovt som dette eller dette.

Framgangsmåten er dog den samme, alt kjøres i kjøkkenmaskin og heves ca. 1 time, før deigen eltes ned ca. 4 minutter før den bakes ut til 5 like store brødemner som legges i smurte brødformer og stekes ved 160 grader i varmluftsovn i ca. en time.

50 g fersk gjær

1 barneskje salt

1-2 ss sirup eller honning

1 dl vegetabilsk olje, gjerne solsikke

2 liter temperert væske, gjerne en blanding av kulturmelk og vann

5 dl havregryn

3 dl kruskakli

1kg sammalt spelt eller sammalt hvete

1 kg siktet spelt eller hvetemel

Gjem litt av det siktede melet til utbakingen.

Lykke til!

P.S. Dette er det jeg vil kalle en helt perfekt deig: veldig god å jobbe med, og kan brukes til alt. Det ferdige brødet blir mykt, luftig og holdbart og smaker svært bra. Som rundstykker i alle varianter, med eller uten fyll fungrer den også perfekt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s