Gallery

Grovt Rugbrød

Bruk samme fremgangsmåte som Grovt Kvardagsbrød med rug og spelt og tilsett følgende ingredienser:

100 g fersk gjær
2 ts salt
2 ss maltekstrakt
1 dl solsikkeolje
1 liter kulturmelk
1 liter lunkent vann
10 dl rugflak eller havregryn
1 kg sammalt rug, grov
5 dl byggmel
5 dl kruskakli
4 dl siktet rugmel
 

Deigen blandes og eltes godt, min kjøres ca. 4-5 minutter i kjøkkenmaskin. Denne deigen er klissete og skal ikke bakes ut. La heve ca. 1,5 time. Elt deigen sammen 3-4 minutter La heve igjen ca. 30-40 minutter. Elt sammen igjen og fordel deigen i 4 smurte former Etterhev ca. 30-40 minutter og stek i varmluftsovn 160 grader eller vanlig ovn 180 grader ca. 1 time.

Avkjøl på rist under klede.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s