Galleri

Heimlaga Karamellpudding

Heimlaga karamellpudding slik vi lager den, er skikkelig festdessert.

Det spares ikke på noe, hverken sukker, fløte eller egg, og nydelig god er den, puddingen vår, som vi stort sett kun serverer en gang i året; nemlig på nyttårsaften. Det er egentlig ikke så arbeidsomt eller vanskelig, iallefall ikke når man har gjort unna karamellglaseringen av formen(e). Først lager vi karamell av brent sukker som formene skal glaseres med.

Vi bruner sukkert direkte i formen, noe som gjerne kan gjøres i god tid før selve puddingen tilberedes, gjerne et par dager før eller mer, hvis man f.eks skal lage en stor porsjon til et større selskap.

Ca. 100-130 g sukker pr. form.

Vi rører i sukkeret med en spisepinne.

Prøv å dekk både sider og bunn med karamellmassen, men pass på slik at karamellen blir gyllen og fin og ikke svart og brent.

Til en karamellpudding i en vanlig brødform ca. 1,5 l blander vi sammen

4 egg

2 barneskjeer sukker

1 barneskje ekte vaniljesukker

6-8 dl fløtemelk

Blandingsforholdet melk/fløte kan variere noe fra gang til gang men ca. 1/3 kremfløte og ca. 2/3 helmelk gir fyldig og god smak. Røren blandes godt sammen, men den skal ikke vispes luftig. Røren helles gjennom en sikt i den karamellglaserte formen.

Stek puddingen i vannbad midt i ovnen ca. 125 grader vanlig stekeoven, eller 105 grader med varmluft ca. 1,5 – 2 timer, litt etter hvor stor den er. Vi setter puddingen inn i forvarmet ovn med kokende vann i langpannen. Stikk med et knivblad i kanten for å se at puddingen er ferdig før den settes til avkjøling.

Like før servering løsnes puddingen med en kniv og hvelves over på et serveringsfat med kant. Karamellpuddingen kan gjerne lages en dag eller to før den skal spises.

Pynt og servèr, gjerne med litt pisket kremfløte.

Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s