Gallery

Stekt og bakt laksefilèt

Skinn- og beinfrie laksefilèter finnes i dagligvarebutikkens frysedisk til en ikke så altfor dyr penge. Her har vi beregnet en filèt, ca. 140-150 g, pr. person som skal spise. De små spiser litt mindre, de store litt mer. Eventuelle rester spises kald som pålegg.

Laksefilètene brunes først lett på begge sider, i stekepannen i litt smør, med et lett strø av urtesalt og nykvernet pepper, før de legges i ildfast fat og får plass i ovnen ved ca. 150 grader, der de kan stå å godgjøre seg mens resten av maten tilberedes.

Steketiden kan variere noe avhengig av tykkelsen og hvor godt gjennomstekt fisken er før den settes i ovnen.

Som tilbehør serveres:

Kokt potet

Salat

Lettrømme

Enkelt men godt fiskemåltid.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s